Oferta dla gastronomii

Nasza firma od 2006 roku specjalizuje się w dostawach Ryb i Owoców Morza do restauracji, hoteli, stołówek i firm cateringowych na terenie Krakowa. Towar sprowadzamy głównie od polskich producentów i importerów ryb. Posiadamy wdrożony system HACCP.

          RYBY MROŻONE – filety i porcje
Dorada filet z/sk. 120-160 g, IQF
Dorsz czarny (Czarniak) filet b/sk. 240-480 g, shp
Dorsz atlantycki (Gadus) filet b/sk. 240-480 g, shp
Dorsz czarny porcje z polędwicy IQF
Flądra strzałozębna filet b/sk. 400-600 g, IQF
Halibut filet b/sk. 200-400 g, IQF

Halibut filet z/sk. 400-600 g, IQF

Karmazyn filet z/sk. 200-300g, IQF

Labraks (Okoń morski) filet z/sk. 120-160 g, IQF
Limanda filet b/sk., 90-140 g, IQF
Łosoś norw. Filet z/sk. ok. 1,5 kg Trim „D”
Mahi-Mahi (Koryfena) porcje z fil. b/sk. 120-160 g
Miętus królewski fil. b/sk. 400-600 g
Mintaj filet b/sk. 170-220 g
Miruna patagońska filet z/sk. 110-170 g, shp
Miruna nowozel. filet b/sk. 175g+, shp
Morszczuk filet b/sk. 120-200 g (Argentyna), shp
Okoń nilowy filet b/sk. 300-500 g, shp
Piotrosz filet z/sk. 170-230 g, IQF
Sandacz filet z/sk. 300-500 g, IQF
Śledź filet Matjas holend. solony mroż. (10 szt./op.)
Tilapia filet b/sk. 90-140 g, IQF
Tuńczyk stek z polędwicy Standard b/sk.vac.
Tuńczyk polędw. SASHIMI, mroż. 2-4 kg vac.
Zębacz fil. b/sk. 400-800 g shp
Żabnica (Diabeł morski, Monkfish) filet b/sk. 200-300 g
               Ryby całe i patroszone mrożone
Dorada patr. z głową 300-400 g
Halibut tusza 1-2 kg, b/gł., b/og
Łosoś norw. patroszony z głową 2-3 kg
Makrela cała 400-600 g
Makrela płat z/sk 100g +
Pstrąg patr. z głową 250-350 g, luz
Sardynka cała (70-100 g)
Sandacz patroszony 1 -2 kg
Stynka (Eperlan) cała dł. 5-8 cm
Szczupak patroszony 1-2 kg
Śledź cały 350 g +
Węgorz patroszony 800-1000 g
Elementy rybne (Karkasy) NA ZUPĘ 
             Ryby wędzone mrożone
Łosoś wędz. plastry (op. vac. 500 g, 1000 g)
Łosoś norw. wędz. Sałatkowy (op. 1 kg)
Pstrąg filet wędz. n/z (op. vac. 0,5 kg)
          Kostki rybne i paluszki
Mintaj kostka z fileta surowa 100 g
Łosoś kostka z fileta surowa 100 g
Mintaj kostka panier. z fileta 100 g (Frosta)
Mintaj paluszki panier. z fileta 30 g (Frosta)
 
            OWOCE MORZA MROŻONE
               Krewetki całe, z głową
Krewetka Argent. 10/20 czerwona surowa cała w panc.
Krewetka Black Tiger 8/12 surowa cała, w pancerzu
Krewetka Black Tiger 16/20 surowa cała, w pancerzu
Krewetka Black Tiger 31/40 surowa cała, w pancerzu
          Krewetki surowe bez głowy w pancerzu
Krewetka 8/12 sur. b/gł. w panc. IQF
Krewetka 16/20 surowa bez gł. w panc. IQF
          Krewetki surowe bez głowy obrane
Krewetka 16/20 surowa bez gł. obrana z ogonkiem
Krewetka 16/20 surowa bez gł. obrana bez ogonka
Krewetka 31/40 surowa bez gł. obrana
          Krewetki gotowane bez głowy obrane
Krewetka 16/20 gotowana obrana z og.
Krewetka 31/40 gotowana obrana z og.
          Krewetki koktajlowe
Krewetka koktajlowa 100-200 szt/lb. (ogony got., obr.)
          Inne owoce morza
Homar cały got. 350-400 g, w tubie lodowej (Kanada)
Kalmary baby 10/20 szt./kg
Kalmary tuby U-5 surowe
Kalmary pierścienie surowe 3-7 cm średn.
Langustynka (Scampi) cała surowa 17/20
Małże OMUŁKI (Mule, Cozze) całe w muszli mrożone
Małże VONGOLE (Venus) całe w muszli mrożone
Małże Nowozel. zielone na muszli 31/40
Małże Nożeńce (Okładniczki) 40/60 surowe w muszli
Mięso z małży (muli) gotowane 200-300
Mięso z małży św. Jakuba 10/20 bez ikry
Muszle z małży św. Jakuba
Mieszanka owoców morza (5 skł.)
Mieszanka owoców morza Premium (5 skł.)
Ośmiornica Baby 10-20, 20-40
Ośmiornica śródziemnomorska cała 2-3 kg
Ośmiornica śródziemnomorska cała 3-4 kg
Raki w pancerzu 28-30 gotow. w zal. koperk.
Szyjki rakowe 150-200 szt./kg gotowane obrane
Surimi – paluszki krabowe
     Owoce morza panierowane lub przetworzone
Krewetka panier. crispy „Torpedo” (ok. 50 szt./op.)
Krewetka we wstążce ziemniacz. (10 szt.=250 g/op.)
Kalmary pierścienie panierowane (Hiszp.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          RYBY ŚWIEŻE – wybór
Dorada cała z głową 300-400 g świeża
Dorada patroszona z głową 300-400 g świeża
Dorsz atlant. filet z/sk. świeży
Dorsz atlant. filet b/sk. świeży
Dorsz atlant. polędwica b/sk. świeża
Dorsz atlant. tusza (bez głowy) 1-2 kg
Flądra bałtycka patr. (odgardlona) z gł. świeża
Flądra Gładzica patroszona z gł. świeża
Halibut tusza 1-2 kg świeża
Halibut tusza 2-3 kg świeża
Jesiotr patroszony z/gł. świeży
Jesiotr patr. Zawojski z/gł. świeży
Jesiotr filet z/sk. świeży
Karp patroszony z głową ok. 1,5 kg
Karp tusza (bez głowy) 1-1,5 kg
Karp filet nacinany z/sk. bez ości
Kulbin cały 3 kg+
Labraks (Okoń mor., Seabass) cały 300-400 g
Labraks (Okoń mor., Seabass) patr. 300-400 g
Leszcz tusza 0,5-1,0 kg
Łosoś norw. filet z/sk. 1,5-2,5 kg/szt. świeży
Łosoś norw. patroszony z głową 2-3 kg
Makrela patroszona z głową 300-400 g
Makrela filet świeży (Włochy) 100-200 g
Marlin polędwica świeża ok. 3 kg vac.
Miecznik polędwica ok. 3 kg vac.
Piotrosz cały
Płoć tusza
Pstrąg patr. z głową 250-300, 300-350 g
Pstrąg filet z/sk. świeży
Raja „skrzydła”
Sandacz patroszony z/gł. 1-2 kg świeży
Sandacz filet z/sk. świeży
Sola Lemon (złocica) patroszona 100-300 g
Sola Dover patr. 300-500 g
Sum afrykański patr.
Sum afryk. filet z/sk.
Sum afryk. filet b/sk.
Szczupak patr. świeży
Szczupak filet z/sk. świeży
Śledź płat 4-8 oz.
Turbot patr. 0,5-1,0  kg świeży
Turbot cały 2-3 kg
Tuńczyk polędwica (ok.3 kg) świeża

Tuńczyk polędw. Sashimi (ok.3 kg) świeża

Żabnica tusza 2-4 kg świeża

          Owoce morza świeże
Homar cały świeży 0,5 – 0,7 kg
Kalmary baby śweże
Krab cały żywy (Holandia)
Krewetka cała gotowana 60/80
Krewetka cała gotowana 30/40
Małże (Mule, Cozze) całe świeże (1 kg siatka)
Małże (Mule, Cozze) całe świeże (Hol.-1 kg vac.)
Małże Vongole całe świeże (op. 1 kg siatka)
Małże św. Jakuba (Przegrzebki) całe w muszlach
Mięso z małż św. Jakuba USA (wiad. 1 kg)
Ostrygi całe nr II (op. 12 szt. lub 25 szt.)
Ostrygi całe nr II opak. 1 kg
Ośmiornica baby 20-50 g/szt.
Ośmiornica cała świeża 0,5-1,0 kg
          Produkty świeże konserwowane
Atrament z sepii (4 g)
Ikra z pstrąga (puszka 90 g)
Kawior czarny Lumpfish (słoik 50 g)
Kawior czerwony z łososia (słoik 100 g)
          Ryby wędzone na gorąco
Dorsz bałtycki tusza wędz. n/g
Halibut wędz. n/g kawałki z tuszy 1-2 kg
Halibut wędz. n/g kawałki z tuszy 2-3 Extra
Jesiotr wędzony patr. z gł. (2-3 kg/szt.)
Karmazyn tusza wędz. n/g.
Karp zawojski dzwonko wędzone
Łosoś norw. kawałki z fileta z/sk. Premium
Łosoś norw. roladki wędz. n/g ze śliwką
Makrela wędz. tusze 300-500
Makrela filet wędz. z kolorowym pieprzem
Makrela filet wędz. z ziolami prowansalskimi
Pstrąg patr. z głową wędz. n/g.
Pstrąg patr. Zawojski z głową wędz. n/g.
Pstrąg filet z/sk wędz. n/g.
Szprot wędzony
Trewal wędz. tusza

Węgorz wędz. patr. z gł. (0,8-1,0 kg)

 

     ŚLEDZIE SOLONE I MARYNOWANE

Filet śledziowy b/sk. (a la matjas) w zal. lekko słonej

Filet śledziowy maryn. (wiejski) z warzyw. z dod. oleju

Płat śledziowy z/sk. marynow. w zalewie octowej

Koreczki po Kaszubsku (fil. śledz. z ceb. w oleju)

Koreczki z warzywami (w oleju natur.)

Rolmops marynowany z ogórkiem z dod. octu

Moskaliki marynowane 3/2,5 kg

Filet śledziowy w zalewie korzennej

Filet śledziowy w sosie śmietanowym

Filet śledziowy z suszonymi pomid. (Zak. Poskwit.)

Filet śledz. kroj.  z grzyb. w oleju (Przysm. Zagajski)

Salsa Meksykańska (fil. śledz. kroj. w sosie pomid.)

Śledź Matjas oryginalny w oleju (Holandia, op.2 kg)